A Bug’s Land in Disneyland California definitief gesloten

In Disneyland California Adventure Park is de themazone A Bug’s Land voorgoed dicht voor het publiek. De kinderattracties moeten plaats maken voor een nieuwe zone die in het teken komt te staan van de Marvel-actiehelden.

 

Na de sluiting van de 3D film ‘It’s Tough to be a Bug’ afgelopen maart, was nu de rest van de zone aan de beurt. A Bug’s Land opende in 2002 en stond in het teken van de Pixar-filmklassieker A Bug’s Life uit 1998.  De zone bestond uit verscheidene kinderattracties waaronder een luchtballonencarrousel en een rondrit. De sluiting is een logisch gevolg na de omzetting, eerder dit jaar, van Paradise Pier in Pixar Pier aan de andere kant van het park.

Op de plaats van het vrijgekomen stuk grond zal een nieuwe superhero-zone verrijzen die in het teken zal staan van de Marvel-actiehelden waaronder Iron Man en Spiderman. Over de soort attracties die we mogen verwachten is tot nu toe nog niets bekend. Daarnaast zal ook de al bestaande Guardians of the Galaxy – Mission: Breakout deel uitmaken van het nieuwe gebied.

Vanwege een contract met Universal uit 1994 zal Disney de term Marvel niet mogen gebruiken. Hoe de geplande zone voor 2020 dan wel zal heten is nog niet geweten.

Naast die van Disneyland California mogen we in de toekomst gelijkaardige gebieden verwachten in Parijs en Hong Kong.

Bronnen:  Attractionsmagazine
Foto’s: Wikimedia Commons