Gaat speelstad Oranje weer open?

De plannen voor een vernieuwd Speelstad Oranje worden stilaan duidelijk. Het concept dat eigenaar Hennie Van der Most in gedachten heeft zijn drie parken onder één dak. Hij is inmiddels ook opzoek naar een ondernemerskoppel om het vernieuwde concept te gaan uitbaten.

 

In 2015 sloot Speelstad Oranje wegens te weinig bezoekers en verlieslatend. De site bleef, op enkele asielzoekers in de vakantiehuisjes na, onaangeroerd. Hennie Van der Most bleef steeds eigenaar. Nu geraakten in een interview met het Nederlandse Dagblad van het Noorden zijn plannen voor het park bekend. Het nieuwe Speelstad Oranje zal bestaan uit drie delen.

Een eerste gedeelte zal zich richten op jonge kinderen. Hiervoor zal er onder andere een speeltuin met een ballenbad komen, trampolines en computerspelletjes. De vertrouwde Speelstad attracties zoals de achtbaan en de trapauto’s op rails verdwijnen. Enkel de botsauto’s zullen blijven. Volgens Van der Most moet het echt om “spelen” draaien.

Voor de iets oudere jeugd zal er in een tweede gedeelte amusement zijn. Met karten, paintballen, lasergamen en glow-in-the-dark minigolf.

Speciale aandacht zal er in het derde gedeelte naar ouderen gaan. “Zij kunnen zich rustig vermaken, zonder te worden gestoord door hun kinderen. Bijvoorbeeld met kegelen. Opa’s en oma’s kunnen wel naar de kinderen toe, maar zij niet naar opa en oma. Ik moet nog een systeem verzinnen, maar dat is wel het idee.” zegt Van der Most.

Om de renovatie te betalen (en zijn andere project, Attractiepark Rotterdam) heeft Van der Most inmiddels het Duitse Wunderland Kalkar te koop gezet. Daarnaast zal hij de vakantiehuisjes op het terrein renoveren, verkopen en vervolgens terug huren. Met de opknap werken van het voormalige Pipodorp is inmiddels gestart.

Voor het vernieuwde Speelstad Oranje is Hennie Van der Most ook op zoek naar twee uitbaters. Hiervoor wil hij liefst een echtpaar. “Mama-en-papa-bedrijven werken het beste. Als één van de twee veel met het bedrijf bezig is levert dat spanningen op in het gezin. De formule voor het nieuwe pretpark bedenk ik helemaal op gevoel. Maar de ideeën van de nieuwe managers zijn minstens net zo belangrijk. Zij moeten het gevoel hebben dat het hun eigen bedrijf is.” zo stelt Van der Most.

Als alles loopt zoals gepland opent een nieuw Speelstad Oranje in mei 2019 haar deuren.

 

Bronnen: DVNH