Het doek valt over Speelstad Oranje

Speelstad Oranje dat opende in 1985, werd gebouwd in een voormalige aardappelzetmeelfabriek. Het park richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen van 2 tot 10 jaar oud. Hennie Van Der Most is de eigenaar van het park.

Het park leed al een tijdje verlies en bezoekers bleven weg. Vorig jaar werden al meerdere besparingsmaatregelen doorgevoerd, maar die blijken tevergeefs geweest te zijn.

Zo mochten toen 50 personeelsleden op zoek gaan naar een nieuwe job en voerde het park beperktere openingsuren en dagen in.

Het ging zo slecht met het park dat op een feestdag als Pinksteren amper 37 bezoekers in het park waren, verteld de directeur aan de Nederlandse media. Om die reden zal het park dan ook na de zomer definitief de deuren sluiten.

Sluitingsdatum

De precieze sluitingsdatum is momenteel nog niet bekend gemaakt. De eigenaar verteld hierover: “We gaan in ieder geval nog door tot na de zomer. Nadien zal het bezoekersaantal doorslaggevend zijn voor de sluiting, mogelijk wordt het 1 oktober.”

Banenverlies.

De 25 werknemers van Speelstad Oranje zijn niet echt verrast over het nieuws. Een jaar geleden moesten ook al heel wat medewerkers op zoek gaan naar een nieuwe job. Volgens de directeur wordt er momenteel gewerkt aan een sociaal plan, om de medewerkers te helpen in hun zoektocht naar een nieuwe werkplek. Van der Most zegt hierover: “Maandag beginnen we aan individuele gesprekken met de medewerkers, we willen bekijken of we hen elders kunnen onderbrengen.”

Van Der Most, die ook eigenaar is van Wunderland Kalkar en het nog in opbouw zijnde Speelstad Rotterdam, vindt het zelf een triest besluit, maar volgens hem is er geen andere optie.

Bronnen: Looopings.nl, RTV Drenthe, DVHN.nl

Foto: Speelstad Oranje