In Gröna Lund meert een spookschip aan tijdens Halloween

Vanaf 19 oktober wordt het succesvolle Halloween-evenement van vorig jaar opnieuw georganiseerd in Gröna Lund, het hele park wordt getooid in een Halloween kleedje en men opent spookhuizen en scare zones voor groot en klein. Nieuw voor dit jaar wordt Ghost Ship, een spookhuis in de vorm van een Oriëntaals schip dat een duizend jaar oud vloek met zich meebrengt.

 

Een schip uit het Oosten beleefde een stormige nacht en ligt verankerd met roestige kettingen aan de haven van Gröna Lund. De bemanning is nergens te vinden, maar het gehavende interieur van de boot doet vermoeden dat er vreselijke dingen gebeurd zijn. En dat blijkt ook te kloppen, in de hutten zit een duizend jaar oude vloek verscholen. Dapperen zullen hier een 130m2 grote horror maze moeten overleven. Deze telt drie verdiepingen.

 

Extra veel dagen geopend en meer themagebieden

Gröna Lund organiseerde vorig voor het eerste een Halloween evenement en bleek een groot succes, maar liefst 85.000 bezoekers kwamen op het tien dagen durende evenement langs. Dit jaar wordt het evenement met drie dagen verlengd. Er zijn drie nieuwe spookhuizen te ontdekken en de themagebieden in het park werden uitgebreid. De bezoekers zullen tevens heel wat meer acteurs tegenkomen doorheen het park. Het kindergebied zal voor jonge kinderen geschikt blijven met pompoenen en heksen, maar de rest van het park verandert in een duister gebied vol zerken, een zombiezone, moeras en maisveld.

 

Spookhuizen

Behalve het nieuwe spookhuis Ghost Ship, worden dit de spookhuizen die dit jaar de bezoekers kippenvel zullen bezorgen.

 

Motel Hell/o

Een gloednieuw spookhuis dat gebouwd werd waar je normaal de RC cars vindt. Hier check je in, in een hotel waar vreselijke dingen gebeurd zijn.

Virus – nieuw

Dit funhouse is getransformeerd in een omgeving die je nog nooit hebt gezien. Een virus heeft zich verspreid in de kamer en niets is echt hetzelfde.

Pettson o Findus-huset

Tijdens Halloween kunnen kinderen spinnenwebben, tovenaars en heel wat soorten dieren ontdekken. Dit is geschikt voor iedereen en belooft een uitdaging te zijn voor de kleinsten.

House of Even Worse Nightmares

Het spookhuis House Of Nightmares wordt gevuld met nieuwe personages, die ervoor zullen zorgen dat je al op de loop gaat nog voor je binnen bent.

Olustiga Huset

Het succes van het Olustiga House gaat dit jaar gewoon door. De Clown Society neemt het huis over en we kunnen nog meer verrassingen verwachten dan vorig jaar.  Dit spookhuis verandert het Funhouse in een Not So Funhouse.

O-Turen – nieuw

Een liefdesprofessor heeft de Love Tunnel overgenomen en zijn groene liefdesdrankje verspreid in het water. Betreedt deze fascinerende wereld, maar wees niet bang.

Blå tåget (blue train)

De Blue Train wordt een complete nieuwe ervaring voor alle inzittenden. Stap in de Blue Train-tunnels waar zowel geesten als draken leven…

Zombie Zone

Er is een uitbraak aan de gang van zombies en een quarantainezone werd opgericht. Hier zijn de zombies nu baas, de zone betreed je op eigen risico…

 

 

Bron en foto’s: Gröna Lund