Funderingen gegoten voor nieuwe spectaculaire achtbaan in kennywood

Bij het Amerikaanse pretpark Kennywood zijn de eerste bouwwerken begonnen voor de nieuwe achtbaan Steel Curtain die geopend wordt in 2019. Het park deelde onlangs foto’s waarop we kunnen zien dat de eerste funderingen gegoten worden. Hierop zullen later de supports rusten.

 

In Kennywood, een pretpark in Amerika, opent volgend jaar de recordbrekende achtbaan Steel Curtain. Zo krijgt de baan de hoogste inversie ter wereld en de meeste inversies op een achtbaan in Amerika. Onlangs begonnen de eerste werkzaamheden voor de achtbaan op de locatie van de verwijderde log flume. Hier werden de eerste funderingen gegoten die later de supports van de baan zullen dragen.

 

Steel Curtain

Steel Curtain wordt gebouwd door S&S Sansei Technologies. Deze achtbaan zal in totaal 67 meter hoog worden, 1219 meter lang zijn en  een topsnelheid van 120 km/h bereiken. Tijdens de rit zullen de berijders doorheen negen inversies gaan. Er zullen twee treintjes over de baan rijden, met telkens plaats voor twaalf personen. Een ritje zal twee minuten duren.

 

 

Bron en foto’s: Kennywood