Giraffenhengst arriveert in WILDLANDS

Een bijna twee jaar oude giraffenhengst is zaterdagmorgen uit een dierenpark in Duitsland aangekomen in WILDLANDS Emmen. De hengst kwam aan met een speciaal transport. Een zeer hoge kist, geschikt voor giraffes, werd voor de staldeur gezet. Vervolgens mocht de hengst de transportkist uitlopen. Omdat een giraffe dat niet zomaar doet, stond één van de vrouwtjesgiraffes in de stal op hem te wachten.

 

De hengst bleek erg rustig van aard en de overdracht verliep zonder problemen. Op het moment dat de giraffe de kist uitstapte en de stal inliep, werd de deur achter hem gesloten. Daar keek hij meteen nieuwsgierig rond en begon al vrij snel te eten. Na een klein uurtje, waarin de hengst kon wennen en rustig bleef, is hij bij de vrouw gezet. Ook dat verliep vlekkeloos. De komende tijd zal het introductieproces met de andere giraffen plaatsvinden en pas daarna zal de hengst voor bezoekers van het park te zien zijn.

 

 

Deze jonge giraffehengst is in Emmen gekomen om over een aantal jaar voor nageslacht te zorgen. Nu is hij nog te jong, maar over anderhalf jaar is hij geslachtsrijp. Een giraffe heeft een draagtijd van ongeveer 15 maanden. Een volwassen hengst kan wel zes meter hoog worden.