Daementia keert terug naar Beselare

Op 26, 27 en 31 oktober 2018 wordt er weer flink gegriezeld in het West-Vlaamse Beselare. Het spookhuis Daementia zal in het teken staan van een ziekenhuis waar lugubere taferelen zich voordoen.

 

“Beslam Asylum, in de volksmond beter gekend als ‘House of madness’, rust aan de voet van de Beselaarse kerk. De beruchte kliniek interneert patiënten met een zware geestelijke stoornis, vaak onhandelbaar voor andere psychologische instellingen. Bij avondval wisselt jammerend gemompel er met huiveringwekkend gekrijs af. Eeuwenoude schaduwen komen tevoorschijn en dwalen als doelloze gevangenen langs openstaande ramen en deuren. Alsof er zich binnen de muren een onuitgesproken geheim verschuilt…”, staat er te lezen op daementia.be.

De organisatie is niet aan haar proefstuk toe en heeft reeds twee edities achter de rug. Tijdens de opkomende editie zullen bezoekers zich een weg moeten banen doorheen een doorloopspookhuis van 300 meter lang. Bezoekers worden in groepjes van vier tot zes personen verdeeld, waarna dertig verschillende acteurs hen de stuipen op het lijf zullen jagen.

Tijdens de eerste dag van dit driedaagse evenement, namelijk op 26 oktober 2018, wordt er zachtjes aan begonnen met THERAPY 1. De gruwelmeter staat tijdens de vooravond wat lager afgesteld, maar vanaf 21u30 tot middernacht zal er stevig ingevlogen worden. Dan bereikt de gruwelmeter namelijk haar piek. Tijdens THERAPY 2 en THERAPY 3, op respectievelijk 27 en 31 oktober 2018, blijft de gruwelmeter pieken. Het spookhuis is dan telkens geopend van 18u00 tot 20u30 en van 21u00 tot alweer middernacht.

Een bezoekje aan Daementia kost 2 euro per persoon. Reserveren op voorhand is niet noodzakelijk. Het spookhuis kan je terugvinden in de Geluwestraat 14 te Beselare. Parkeren is mogelijk aan OC de Leege Platse, op het marktplein of in de nabijgelegen straten.

 

 

Bron: www.daementia.be