Fotoalbum: Kings Island – juni 2018

Kings Island is een pretpark gelegen in het Amerikaanse Mason, Ohio. Het park maakt deel uit van de Cedar Fair Group en biedt een mooie waaier aan attracties aan, waaronder 15 achtbanen. Één van de grootste achtbanen in het park is de hangende achtbaan Banshee, welke opende in 2014 en gebouwd werd door B&M. Nog meer B&M-staal vinden we bij Diamondback, een 70 meter hoge hyper coaster. Ook Vekoma mocht in dit park een mooie, spectaculaire achtbaan bouwen, namelijk de flying coaster Firehawk. In het park vinden we ook vier houten achtbanen terug, waarvan de oudste exemplaren dateren uit 1972. Racer, een duellerende achtbaan, werd gebouwd door Philadelphia Toboggan Coasters, Inc  net als Woodstock Express. Beast werd dan weer geopend in 1979 en gebouwd door Charlie Dinn. Hij is 43 meter hoog en meer dan twee kilometer lang. De modernste woodie werd geopend in 2017 en gebouwd door Great Coasters International.