Fotoalbum: Kings Dominion – juni 2018

Kings Dominion is een Amerikaans pretpark gelegen in Doswell, Virginia. In het park kan je ongeveer 60 attracties ontdekken, waaronder 13 achtbanen. Dit jaar waren alle ogen gericht op de ombouw van de houten achtbaan Hurler naar de hybride achtbaan Twisted Timbers. Voor deze ombouw werd het bedrijf Rocky Mountain Construction ingeschakeld, die de baan voorzag van stalen I-Box track en drie inversies toevoegde. Het park heeft zonder Hurler nog steeds drie houten achtbanen in haar aanbod, waarvan de oudste, Woodstock Express, opende in 1974. Deze werd, net als de in 1975 geopende Racer 75, gebouwd door Philadelphia Toboggan Coasters, Inc. Hetzelfde bedrijf stond ook in voor de bouw van Grizzly, die opende in 1982. Wie graag thrill beleeft in de achtbaan kan in dit park terecht bij de hangende B&M coaster Dominator, die je vijfmaal mee overkop neemt, of in de spectaculaire Intamin-achtbaan Intimitador 305. Deze laatste is 93 meter hoog en behaalt een snelheid van 144 km/h.