SeaWorld San Diego opent unieke en gloednieuwe achtbaan in 2019

Californië wordt een achtbaan rijker. Dieren- en pretpark SeaWorld in San Diego opent in 2019 een gloednieuwe unieke achtbaan. Deze achtbaan zal een maximale hoogte hebben van 7 meter. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een roller coaster van het type Skywarp met de Horizon lay-out, ontworpen door Skyline Attractions, echter wil het park dit nog niet bevestigen.

 

De nieuwste achtbaan van 2019 zal in San Diego (Californië) te vinden zijn in het park SeaWorld. De baan zal een maximale hoogte bedragen van 7 meter. De rit is ontworpen om te voldoen aan het aquatische en educatieve karakter van SeaWorld San Diego. Zo worden er elementen van het ‘Rising Tide’-programma, een programma ter bevordering van duurzame aquacultuur en bescherming van koraalriffel, opgenomen rond de achtbaan.

 

Over de baanverloop is nog niets officieel bekend gemaakt en ook welk type achtbaan het wordt wil het park nog niet kwijt. Enkel luidt het dat het een unieke achtbaan zal zijn. Echter  vermelden verschillende bronnen dat het een achtbaan van het type Skywarp zal worden met de Horizon lay-out gebouwd door de fabrikant Skyline Attractions. Deze baan werd voorgesteld op IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions) beurs van 2016. Een andere achtbaan van dit type, de versie met de verticale lay-out werd dit jaar voor het eerst gebouwd in Six Flags Discovery Kingdom.

 

 

 

Zoals op de plattegrond te zien is de lay-out van de baan in een 8-vorm en relatief klein. Volgens satellietfoto’s zal de achtbaan naast het bestaande tij-bad komen te staan, onder het Cirque Stadium en voor de Shipwreck Rapids.

 

Op het aangeduide rode gedeelte komt de baan te staan. Momenteel dient de locatie als kleine merchandise-stand en heeft weinig kijk door de bezoekers.

SeaWorld San Diego opende dit jaar nog Electric Eel. Een triple-launch coaster gebouwd door Premier Rides

.