SeaWorld San Diego stelt treintjes nieuwe achtbaan Arctic Rescue voor

Tijdens de Amerikaanse IAAPA beurs kondigen heel wat parken, maar vooral attractiebouwers, hun nieuwigheden aan. Zo ook de Zwitserse fabrikant Intamin. Zij namen onder andere een treintje mee dat later op de nieuwe achtbaan Arctic Rescue zal geplaatst worden in SeaWorld San Diego.

 

Bij SeaWorld San Diego wordt momenteel volop gewerkt aan de bouw van de nieuwe achtbaan Arctic Rescue. Dit wordt een Family Launched Coaster met maar liefst drie lanceringen. Voor de bouw werd beroep gedaan op het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. Tijdens de IAAPA beurs werden onlangs de treintjes voorgesteld die over de baan zullen rijden. Deze hebben de vorm van een Jet Ski.

Arctic Rescue

Arctic Rescue zal een maximale snelheid krijgen van 64,4 km/u en een lengte van 853,4 meter. Hiermee opent het park haar vierde nieuwe achtbaan op zes jaar tijd.

De achtbaan zal worden gebouwd op de plek van een voormalige attractie genaamd Wild Arctic, welke op 11 januari 2020 werd gesloten. Het gebouw waarin deze simulator zich bevond, zal worden gebruikt voor het laadstation alsmede de wachtrij.

 

Catapult Falls

Artic Rescue zal trouwens  niet de enige nieuwe attractie worden in het park. Er wordt namelijk ook geïnvesteerd in een grote nieuwe waterattractie, die eveneens door Intamin gebouwd wordt.

Catapult Falls wordt dus de allereerste boomstamattractie met een lancering. Zelf noemt men dit type een Flume Coaster. Wie plaatsneemt in het bootje zal de rit beginnen met een lancering aan ongeveer 33 kilometer per uur, om zo over een airtimeheuvel gestuurd te worden. Vlak voordat men aan de hoogste drop begint wordt het bootje omhoog getild door een speciale lift. Hierna volg een steile drop van 53°, wat vergelijkbaar is met die van Chiapas in Phantasialand.

 

Bron en foto’s: RCDB, Coaster Crew