Nieuw bezoekersrecord in zicht voor Puy Du Fou!

Terwijl het toerisme in Frankrijk wisselend succes boekt en het hoofd moet bieden aan de concurrentie van buitenlandse bestemmingen, kan Puy du Fou ijzersterke cijfers voorleggen en maakt het zich op voor een nieuw record: 2,3 miljoen bezoekers in 2018. Puy du Fou blijft dit jaar langer open – tot 4 november. Het park is dan ook heel optimistisch over het einde van het seizoen dankzij het toegenomen aantal verblijven (+8%) en tickets (+3,5%). Puy du Fou lokt hoe langer hoe meer buitenlandse bezoekers (+31% onlineboekingen). Dat succes is enkele weken geleden ook beloond met een hogere plaats in de rangschikking van beste parken van TripAdvisor. Op basis van de scores van de bezoekers van parken uit de hele wereld bevestigt Puy du Fou zijn plaats als absolute nr.°1 van Frankrijk en wordt het bovendien nr. 1 in Europa en nr. 3 in de wereld. Daarmee klom het 12 plaatsen in de rangschikking in minder dan 2 jaar.

 

 

De 4 redenen van het succes van Puy du Fou:

 

Creativiteit: het gloednieuwe, originele spektakel ‘Le Mystère de La Pérouse’ neemt de bezoekers mee op een grote zeereis vol emoties.

 

Bestemming: de bezoekers verblijven almaar langer in Puy du Fou (+7% tickets 2 en 3 dagen). De hotels in Cité Nocturne zijn heel populair met een recordbezettingsgraad van 87%. Ook de verkoop van hotelovernachtingen in de buurt van Puy du Fou stijgt met 26%.

 

Internationale uitstraling: Puy du Fou lokt hoe langer hoe meer buitenlandse bezoekers (+23% websitebezoeken en +31% onlineboekingen). De Spaanse bezoekers zijn dit jaar bijzonder talrijk in Puy du Fou. Hun interesse is gewekt door het project van Puy du Fou om in Toledo een park te bouwen tegen 2019.

 

Enthousiasme van de bezoekers: de tevredenheid en het enthousiasme van de bezoekers van Puy du Fou nemen nog altijd toe. De bezoekers plaatsen Puy du Fou helemaal bovenaan de lijst van Europese parken en in de top 3 van de beste parken wereldwijd.

 

Seizoen 2018 in cijfers:

  • 2 300 000 bezoekers in 2018
  • Hotelboekingen: +8%
  • Ticketverkoop: +3,5%
  • Bezettingsgraad van hotels: 87%
  • +23% websitebezoeken en +31% boekingen van buitenlandse bezoekers op puydufou.com
  • 100% van de tickets voor Cinéscénie verkocht

 

Over Puy du Fou
Puy du Fou werd opgericht in 1978 en is een volledig atypisch themapark. Het werd twee keer verkozen tot beste park ter wereld: in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en opnieuw in november 2014 in Orlando (Applause Award). In 2018 kreeg het de Award van het beste park in Frankrijk en Europa en stond het op een 3de plaats in de wereldranglijst volgens de Tripsadvisor Traveller’s Choice Awards voor attractieparken. Vandaag is het het tweede grootste park van Frankrijk met meer dan 2 260 000 bezoekers in 2017. Puy du Fou is een groep die bestaat uit hoofdzakelijk een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het Cinéscénie spektakel met 4000 vrijwilligers en heeft de SAS in handen die het Grote Park beheert (60 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 27 restaurants en 5 themahotels). De twee organisaties verzekeren hun toekomst door Puy du Fou Academie (een lagere school ‘kunst & studies’) en Junior Academie (artistiek opleidingscentrum) te financieren. Beide leiden jaarlijks ruim 600 jongeren op in de spektakelkunsten en -technieken. Met Puy du Fou International verspreidt het park zijn knowhow over de wereld en geeft het advies over de creatie van parken en spektakels volgens het model van Puy du Fou. Sinds zijn oprichting kent Puy du Fou een constante groei dankzij zijn artistieke lef en permanente investeringen.