Therme Erding opent spectaculaire glijbaan

Bij het Duitse aquapark Therme Erding, gelegen in Erding, ging onlangs een gloednieuwe, spectaculaire glijbaan open.  Deze glijbaan bevat een Side Winder en een Big Bang element en is tevens de grootste waterglijbaan van Duitsland.

 

Met de nieuwe bandenglijbaan The Big Wave opende Therme Erding één van de meest spectaculaire en tevens de grootste waterglijbaan van Duitsland. De glijbaan heeft een hoogte van 18 meter, een lengte van 180 meter en een kostprijs van 1,6 miljoen euro. Deze gigant heeft een gewicht van zomaar eventjes 72 ton. The Big Wave werd gebouwd door het bedrijf Wiegand Maelzer, dat zich onder andere specialiseert in waterattracties.

 

 

Wie de glijbaan betreedt glijdt vanaf een hoogte van 18 meter recht naar het eerste speciale element, de Urknall, ofwel oerknal. Hier glijdt je op en neer de zijkanten op, waarbij je 3G aan G-krachten ervaart. Vervolgens ga je doorheen snelle bochten om bij het volgende speciale element terecht te komen, de Side Winder. Deze Sidewinder zal je opnieuw heen en weer slingeren vooraleer je naar het einde van de baan glijdt.

 

De nieuwe glijbaan kan je betreden vanaf een minimumleeftijd van 12 jaar en een gewicht tussen 40 en 100 kilo.

 

Bron en foto’s: Therme Erding