Therme Erding wil slidewheel bouwen

Therme Erding wil de eerste roterende waterglijbaan van Duitsland bouwen. Het allereerste type van deze slidewheel zal gebouwd worden in China.

 

Wiegand Mälzer is de bouwer van dit speciale reuzenrad, bestaande uit glijbanen. Meer info over dit vind je hier. Therme Erding is dus zeer geïnteresseerd in dit type, maar zover zijn we nog niet. Het systeem is nog niet getest en goedgekeurd door de TÜV instantie (instantie die pretparkattracties controleert op veiligheid), maar daar kan snel verandering in komen met de opening van het exemplaar in China.

Voor het ontwerpen van deze nieuwe attractie heeft Wiegand Mälzer trouwens samen gewerkt met Therme Erding. De twee werkten immers al samen voor het ontwerpen van de “Galaxy” zone in het park.

Voor we zo ver zijn, moet het park wel eerst kiezen waar en hoe ze deze nieuwigheid willen bouwen. Word hij indoor of outdoor. Komt hij te staan in een “Galaxy 2” zone of een volledig andere themazone ? En vooral hoe gaan ze met de beperkte capaciteit om? We hopen jullie binnenkort meer informatie te kunnen verschaffen hieromtrent.

 

Bron Parkerlebnis

Bron Foto: Wiegand