Grootste Dive Coaster van Europa geopend in Liseberg

De grootste Dive Coaster van Europa is geopend in het Zweedse pretpark Liseberg. Wie zich waagt aan een ritje op Valkyria zal een spectaculaire achtbaanrit voorgeschoteld krijgen met als hoogtepunt de 50 meter diepe verticale drop naar beneden, die eindigt in een tunnel onder de grond.

 

Vrijdag om 11 uur werd de grootste Dive Coaster van Europa geopend. Deze spectaculaire achtbaan neemt je mee naar een hoogte van 47 meter. Van dit hoogste punt volgt er een verticale drop van 50 meter loodrecht naar beneden, die 3 meter onder de grond duikt in een tunnel. Tijdens deze drop wordt er een snelheid behaalt van 105 km/u.

Tijdens de achtbaanrit van 700 meter lang gaan de bezoekers 3 keer overkop. De eerste inversie is een Immelmann, daarna volgt een Zero-G Roll om tot slot te eindigen met een Heartline Roll. De Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard (B&M) stond in voor de bouw van de achtbaan.

 

Het thema en de naam van de attractie is gebaseerd op een ‘Valkyrie’, een gevleugeld wezen uit de Scandinavische mythologie. Dit mythische wezen bracht gevallen strijders op aarde naar het hiernamaals.

 

Valkyria zowel de snelste, hoogste en langste Dive Coaster van Europa. Bovendien heeft de achtbaan ook nog eens de meeste inversies van alle Dive Coasters in Europa.

 

Alle informatie over het project kan je hier terug vinden.

 

 

Bron: rcdb