Sfeerverslag: Toverland – 18-07-2018 Midzomeravond

Toverland opende haar nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon, waar de geweldige wing coaster Fēnix staat. Als dat nog geen redenen genoeg zijn om opnieuw naar het park af te zakken, hield men het park op deze dag geopend tot 23.00 met extra animatie. Daar moesten we natuurlijk bij zijn.

 

Aangezien het park toch tot 23.00 uur geopend bleef, besloten Tristan en ik om eerst een beetje te gaan credithunten. Ons eerste parkje op de planning werd DippieDoe, dat een grote verandering onderging en dit jaar de achtbaan Dolle Pier opende. De achtbaan is niet meer dan een simpele Big Apple, maar wel met een leuk mijntreintje in plaats van rupstreintje. Niet veel later bezochten we ook eventjes BillyBird Park Hemelrijk, waar ik de achtbaan nog moest scoren. Een zeer leuk exemplaar trouwens, waarbij je een toren moet beklimmen om in het station te geraken.

Uiteindelijk arriveerden we om 14 uur aan het park, waar we de prachtige nieuwe ingang doorwandelden en zo in de Zuiderse sferen terechtkwamen van Port Laguna. Hier speelt de muziek lekker luid, wat de sfeer enkel maar ten goede komt.

 

We zochten onze metgezellen Jonathan Heylen, Tim en Nathan op, die al lekker ritjes aan het maken waren in het park en ondertussen aangekomen waren bij de houten achtbaan Troy. Ook wij zijn gek op deze baan, die aan hoge snelheid doorheen haar track raast, dus we gaan snel aanschuiven.

 

Eens uit Troy werd ook het schommelbootje Scorpios aangedaan. Deze heeft een mooi thema en best pittige rit, met onboard muziek.

 

Over muziek gesproken, IMAScore zorgde dat het gebied en de attracties een nieuwe soundtrack kregen, die meteen in je hoofd blijft hangen. Het gebied heet sinds kort ook niet langer Troy Area, maar Ithaka.

 

Met het zonnetje hoog aan de hemel kwamen uiteraard ook de waterattracties aan bod. We begonnen met Backstroke, of is het nu Expedition Zork, zoals die vanaf 7 juli zou gaan heten. Dit was een beetje onduidelijk aangezien de oude naam nog boven de ingang van de wachtrij hangt. Een zeer leuke attractie omdat je zowel achterwaarts als voorwaarts een drop af gaat.

 

We hielden ook halt bij de gelanceerde motorachtbaan Boosterbike. Ergens een beetje jammer dat deze niet volledig geïntegreerd werd in de Magische Vallei, zoals ooit op de tekeningen te zien was, maar wel een zeer leuk baantje.

 

En zo kwamen we aan bij onze tweede waterattractie, Djengu River, een superleuke rapid river die je meeneemt voor een rit waarbij je meermaals gaat tollen. We vonden het hier top dat men de achterkant van het stationsgebouw nu aangekleed heeft met rotsen, wat vroeger toch een beetje kaal was past nu volledig in het plaatje.

 

Op de achtgrond van de Magische Vallei zagen we Fēnix al staan blinken in de zon, maar vooraleer we de nieuwe aanwinst zouden berijden, eerst nog een ritje op de geweldige Spinning Coaster Dwervelwind. Want wat een kracht heeft dit baantje, met de juiste gewichtsverdeling spint ze ook nog eens als gek.

 

En zo kwamen we eindelijk in Avalon terecht, de overgang tussen Magische Vallei en het nieuwe gebied gebeurt via het hoofdpad, wat een beetje aanvoelde alsof je het park verlaat en een ander inloopt, maar wauw wat een mooi gebied. De muziek, aankleding en het water geven dit een magische uitstraling, die volgens mij de komende jaren nog gaat versterken wanneer het groen gaat groeien.

 

Tijd nu om in Fēnix te stappen, deze vuurvogel heeft alvast een prachtige wachtrij gekregen, die er zowel buiten als binnen top uit ziet. Enorm lang aanschuiven moesten we niet doen en al snel was het aan ons om de meer dan pittige rit te beleven, hoe we die ervoeren kan je in dit uitgetest artikel lezen.

 

Een ritje werden er al snel meerdere, alvorens we een hapje gingen eten. Jammer genoeg was het nieuwe Flaming Feather restaurant al volgeboekt, maar het horecapunt buiten het restaurant bood ons ook lekkere dingen aan.

 

Na het eten was het tijd voor de nieuwe boat ride Merlin’s Quest. Dit bootritje nam ons mee over het meer, waar je mooie uitzichten krijgt op de wing coaster en het themagebied. Het mooiste stuk van de rit zit sowieso verborgen onder het station van Fēnix. Hier vaar je doorheen een nevelige tunnel, waar je een grote boomanimatronic, Merlijn die zijn toverboeken doet zweven en veel meer moois tegenkomt.

 

Nu we alle belangrijkste attracties gedaan hadden, besloten we het entertainment te gaan opzoeken, beginnende in Port Laguna, waar een orkestje Zuiderse muziek bracht en waar een levend standbeeld te ontdekken was.

 

In de buitenzone rond Backstroke zagen we hoe bellenblazers de kinderen leerden grote zeepbellen te maken.

 

In Ithaka liepen steltlopers rond, maar het spectaculairste waren zeker de vuurspuwers op het dak van het stationsgebouw van Troy.

 

Nog snel enkele ritjes meepikken op dit beest van een achtbaan, vooraleer we in het Duitse indoorgebied een orkestje zagen optreden.

 

In de Magische Vallei zorgden dan weer de grappige Katari voor entertainment. Ze leerden kindjes dansjes aan en de limbo. We bleven hier ook even stilstaan bij de fonteinshow Katara – Fountain Of Magic, vooraleer we weer de attracties in doken.

 

Op deze warme dag deden we namelijk met veel plezier een extra ritje op Djengu River en enkele ritjes op de zalige Dwervelwind.

 

Wanneer de avond ten einde begon te lopen besloten we de nodige extra ritjes op de topaanwinst Fēnix te maken, die lekker warm gereden was en nog wilder was dan eerder op de dag. Puur genieten.

 

Afsluiten werd er gedaan in Troy, die nu pas echt heet stond en ritten aanbood die onstuimiger leken dan ooit, wauw, wat een beest!

De dag werd afgesloten met een vuurwerk dat afgestoken werd in het entreegebied Port Laguna. En ook hier overtrof Toverland alle verwachtingen, dit zou wel eens het mooiste en meest bombastische vuurwerk geweest kunnen zijn dat we al zagen in een pretpark.

 

Sfeerverslag en foto’s: Bob Van Dyck