Nieuw Frans pretpark Breizh Land Parc opent met achtbaan

Het kleine gezellige pretparkje Breizh Land Parc, gelegen in het Franse Bretagne, heeft haar eerst achtbaan gekregen. Het park ligt niet ver van de zee en is volledig gericht op de kleinste kinderen. Niet alleen de achtbaan is nieuw, ook het volledig park bestaat nog maar net.

 

Breizh Land Parc werd voor het eerst aangekondigd in november 2014. In oktober 2015 werd het project door de autoriteiten goedgekeurd en dit jaar opende het parkje, een jaar later dan origineel gepland. Het park is er redelijk anders gaan uitzien dan de originele plannen lieten zien.

Breizh Land Parc heeft verschillende attracties waaronder een achtbaan. Deze attractie heeft de naam Roller Coaster gekregen en heeft de Big Apple / Wacky Worm lay-out. Bezoekers nemen plaats in een treintje die er uit ziet als een grote groene worm. Wie de achtbaan gebouwd heeft, is niet helemaal duidelijk.

 

Een van de belangrijkste attracties van het park is het grote labyrint gemaakt in een graanveld. Een andere attractie is het parktreintje die door het graanveld gaat. Verder vinden we nog springkastelen terug, glijbanen, trampolines en kan je een speciaal soort voetbal spelen waarbij iedereen in een grote plastieken bal verstopt zit. Daarnaast zijn er ook verschillende diertjes zoals geitjes en konijntjes.

 

 

Bron: rcdb

Foto’s & video: Breizh Land Parc