Tweemaal op rij succesvol kweekprogramma bij SEA LIFE Blankenberge

Voor de tweede maal op rij brengt SEA LIFE Blankenberge 7 baby juweel kardinaal-baarzen groot. De eerste 7 werden 2 maand geleden al geboren. Deze week werden ook de 7 jongsten gezond bevonden. De babyvisjes zijn nog erg klein, maar al zichtbaar voor de aandachtige bezoeker van het park.

 

 

Bijzonder

 “De voortplanting is op z’n minst bijzonder te noemen. Het mannetje neemt de eieren in zijn mond waar deze en de larven blijven tot dat de jonge visjes na  4 weken, en ongeveer 8 mm groot, worden vrijgegeven.”, vertelt Manu Potin (hoofddierenverzorger bij SEA LIFE Blankenberge). “We hebben de jongen gescheiden van hun ouders en zij zullen in de toekomst niet worden samen geplaatst. In de natuur gebeurt dit ook, of eet de sterkste de zwakkeren op.”, gaat hij verder.

 

Juweel kardinaalbaars

De juweel kardinaalbaars komt in de natuur voor in de Westelijke Stille oceaan, maar is met uitsterven bedreigd. “Een succesvol kweekprogramma verlaagt de wildvangst, waardoor de natuur zich terug kan herstellen.”