Heidi The Coaster nieuwe achtbaan voor Duitse kermissen in 2019

Er zijn meer details bekend gemaakt van de gloednieuwe achtbaan die zal rondtoeren op de Duitse kermissen. Het gaat om een vernieuwde versie van de alom gekende wilde muis achtbaan die door de Franse fabrikant Reverchon ontwikkeld is. Belangrijkste nieuwigheid is de gelanceerde lifthill van de achtbaan!

 

De Franse attractiebouwer Reverchon is bezig met de ontwikkeling van een gelanceerde Spinning Coaster. Het gaat om een vernieuwing van de bekende Wilde Muis achtbaan. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het vernieuwde concept dit jaar al in première zou gaan op de Nederlandse en Duitse kermissen maar de ontwikkelingen liepen vertraging op waardoor de nieuwigheid nu in 2019 haar debuut zal maken.

Onder andere de Duitse exploitant Schneider kocht deze achtbaan aan. Schneider kennen we van attracties als Hangover The Tower en de Power Tower, beiden zijn twee indrukwekkende vrijevaltorens. Schneider heeft nu haar nieuwe attractie voorgesteld waardoor we meer informatie te weten zijn gekomen over het prototype.

De rollercoaster krijgt de naam Heidi The Coaster en zal een booster-lift krijgen waarbij bezoekers tegen een snelheid van 28 km/u gelanceerd zullen worden. Ook zijn de bakjes vernieuwd waardoor deze nog beter kunnen spinnen. Verder is er ook een lichte wijziging gebeurt in het gekende parcours.

Heidi The Coaster zal een snelheid behalen van 57,6 km/u en wordt 13 meter hoog. De track van 430 meter wordt opgesteld op een oppervlakte van 42 op 20,5 meter. Een ritje op de rollercoaster zal 140 seconden duren, wat meer dan 2 minuten is.

De belangrijkste verschillen met een gewone Spinning Wilde Muis is dat de lift-hill gelanceerd is. Ook is de lay-out licht gewijzigd. Het grootste verschil is te zien na de first drop waarbij de eerste twee volgende bochten zijn teruggebracht naar 1 ruime gebankte bocht. Verder krijgt de rollercoaster heel wat thematisering mee naar de beroemde Heidi uit Tirol.

 

Heidi The Coaster wordt niet de enige wilde muis achtbaan van dit type. Ook de Duitse exploitant Max Eberhard heeft al een dergelijk exemplaar besteld bij Reverchon, al gaat het hier wel over de XXL versie. Deze nieuwe achtbaan zal dan duellerend opgesteld kunnen worden met Wilde Maus XXL achtbaan die Max Eberhard al reeds bezit.

Normaal had de Nederlandse exploitant Hendriks ook met een gloednieuwe gelanceerde wilde muis achtbaan in première gegaan op de Tilburgse kermis. Het plan was zijn oude wilde muis achtbaan ‘Crash Test’ te verkopen en deze nieuwe baan aan te schaffen. Hendriks verkocht ook effectief de Crash Test maar toen bleek dat de productie van de nieuwe gelanceerde wilde muis achtbaan vertraging opliep en niet tijdig zou klaar geraken, besloot hij het over een totaal andere boeg te gooien en een reuzenrad aan te schaffen.

 

Bron: heidi-thecoaster.de