Reverchon ontwikkelt gelanceerde Spinning Coaster voor op de kermis

De Franse attractiebouwer Reverchon is bezig met de ontwikkeling van een gelanceerde Spinning Coaster. Het zou om een vernieuwing gaan van de bekende Wilde Muis achtbanen. Het is de bedoeling dat de achtbaan dit jaar nog in première gaat op de Nederlandse en Duitse kermissen.

 

Als alles goed gaat zal er dit jaar nog een nieuw type van de Wilde Muis achtbaan op de markt gezet worden. De Franse fabrikant Reverchon is namelijk bezig aan de bouw van een soort gelanceerde Spinning Wild Mouse die kan rondtoeren op het kermiscircuit. Dit valt te lezen in het tijdsschrift Fun Tour.

De vernieuwde achtbaan zal een ‘power-lift’ krijgen waarbij bezoekers tegen een snelheid van 28 km/u gelanceerd zullen worden. Ook zouden de bakjes vernieuwd worden waardoor deze nog beter kunnen spinnen. Hoe de wijzigingen er juist gaan uitzien blijft vooralsnog onduidelijk.

We zullen niet lang moeten wachten om de nieuwe achtbaan te kunnen uittesten want deze zou al verkocht zijn aan twee Duitse exploitanten als ook een Nederlandse. Foorkramer Hendrinks die in het bezit is van de Wilde Muis achtbaan ‘Crash Test’ zou een van deze nieuwe achtbanen besteld hebben en hiermee naar de kermis van Tilburg komen.

Ook de Duitse exploitant Edwald Schneider junior, die tevens ook in het bezit is van de vrijevaltoren ‘Hangover’ , zou ook met eenzelfde exemplaar gaan rondreizen vanaf de herfst van 2018. De achtbaan zal de naam ‘Heidi The Ride’ krijgen. De afmetingen zullen  42m op 22 meter zijn.

 

 

Bronnen: Fun Tour, Themepark.nl