Max Eberhard gaat met tweede gelanceerde XXL-achtbaan toeren

De Duitse kermisexploitant Max Eberhard gaat voor de derde keer met een wereldprimeur uitpakken. De foorkramer was al de eerste die naar buiten kwam met een XXL Wild Mouse coaster, voegde ook als eerste virtual reality toe aan een kermisachtbaan en zal nu ook als eerste twee XXL-achtbanen met elkaar in duel laten gaan.

 

De Duitse exploitant Max Eberhard pakte in 2012 uit met een wereldprimeur. De exploitant bouwde zijn Wilde Maus uit tot een heuse Wilde Maus XXL. De achtbaan werd hoger gemaakt en er werden twee grote drops aan het parcours toegevoegd. Eind 2017 werd er ook voor het eerst Virtual Reality toegevoegd aan de achtbaan. Hiermee was het de eerste kermisachtbaan ter wereld die voorzien werd van VR-brillen.

 

Maar Max Eberhard heeft nog meer grootste plannen. De Duitser heeft bij de Franse fabrikant Reverchon een tweede achtbaan besteld. Het gaat om een XXL Spinning Wild Mouse achtbaan met een lancering. Het is de bedoeling dat beiden achtbanen zowel afzonderlijk als tezamen kunnen draaien. Beide achtbanen zouden dan in spiegelbeeld kunnen komen te staan, zoals dit ook vroeger met de Speedy Bob in Bobbejaanland was, voor de linkerkant in 2008 afgebroken werd en naar Spanje verhuisde.

 

Vroeger waren er verschillende dubbele wildemuisachtbanen die rondreisden op de kermis. Momenteel is er nog maar één dubbele wilde muis actief. Deze is in handen van Renate en Peter Münch, die beide banen één keer per jaar samen opstellen tijdens het Oktoberfest in München. Dit zijn gewone mildemuisbanen. Max Eberhard zal de eerste exploitant worden die twee XXL-varianten met elkaar in duel zal laten gaan.

 

Het nieuws dat Reverchon bezig was met de ontwikkeling van een gelanceerde wildemuisachtbaan kwam begin dit jaar naar buiten. Onder andere de Duitse exploitant Edwald Schneider junior zou een dergelijke achtbaan al besteld hebben. Normaal ging ook de Nederlandse exploitant Hendrinks een dergelijk exemplaar kopen. Deze zou dan in de plaats van de Crash Test komen. De exploitant verkocht Crash Test, maar bedacht zich later. In de plaats kocht hij een reuzenrad aan.

De nieuwe XXL-coaster zou 700 meter lang worden en moet binnen twee a drie jaar klaar zijn voor ingebruikname. Het zou al de vierde XXL-coaster kunnen worden. De Nederlandse exploitant Buwalda bouwde in 2014 haar Spinning Coaster uit tot de Spinning Coaster XXL. De Duitse exploitant Thilo Janßen heeft eveneens gelijkaardige uitbreidingsplannen voor zijn Crazy Mouse. Deze nieuwe versie zou in 2019 moeten rondtoeren.

 

 

 

Bron: kirmes-total