Het Franse Jacquou Parc koopt Zweedse achtbaan over

Het Franse pretpark Jacquou Parc heeft dit jaar een nieuwe achtbaan gekregen. Het gaat om een Spinning Coaster van de Italiaanse fabrikant Fabbri. Hiermee heeft het pretpark een derde achtbaan in huis gehaald.

 

De achtbaan kreeg de naam Crazy Coaster en is een Power Mouse van Fabbri, dit betekent dat de achtbaan een Wilde Muis achtbaan is met draaiende karretjes. De rollercoaster heeft een hoogte van 15 meter. De lifthill is in twee stukken gedeeld. Tijdens de rit worden er maximale krachten behaald van 2,5 G.

De achtbaan werd in 2007 geopend als Ragnarök in het Zweedse pretpark Fun City. Daar bleef de achtbaan zijn rondjes draaien tot en met 2010. Na een jaartje werkloos te zijn geweest kwam de achtbaan in 2012 aan in het Zweedse pretpark Halmstad Äventyrsland. Daar stond de rollercoaster tot en met 2017 onder de nieuwe naam Crazy Coaster.

 

Naast de Crazy Coaster heeft het park dus nog 2 andere achtbanen. Deze werden beiden in 2008 geopend. Sombrero is eveneens een Spinning Coaster van een andere Italiaanse fabrikant Technical Park. De powered coaster heeft een fantastisch vage lay-out die buiten 1 heuveltje volledig plat is en dus uitermate geschikt is voor de jongste kinderen. Daarnaast heeft het park ook nog een Big Apple achtbaan staan, hiervan is de bouwer niet bekend.

 

 

Bron: rcdb