‘Project 314’ wordt vierde park voor het Universal Orlando Resort

Het Universal Orlando Resort opent een vierde park naast het Volcano Bay waterpark, Universal Studios Florida en Island of Adventures. Het park kreeg de werktitel ‘Project 314’ en is volop in voorbereiding, dat wordt gemeld aan de blog DisneyAndMore.

 

Het Amerikaanse Universal Orlando resort is bezig met ‘Project 314’. Een gloednieuw themapark dat zal openen in het resort, dat meldt de blog DisneyAndMore. Ondertussen zijn er visuals en informatie opgedoken van themagebieden.

Super Nintendo World zal één van de nieuwe gedeeltes van het park worden. Een attractie rond The Legend of Zelda en Mario Kart zullen er zijn. Daarnaast zal er nog een Donkey Kong rollercoaster zijn. Het park probeert daarnaast ook Pokémon toe te voegen aan Super Nintendo World. “Pokémon is de grootste gemiste kans”, klinkt het. “Ik weet dat mensen hard werken om Pokémon ergens langs de lijn te plaatsen van het gedeelte.” In Universal Studios Japan wordt momenteel gebouwd aan een gelijke versie van het gebied en zou openen in 2020.

 

Een ander gedeelte zou dan weer rond Lord of the Rings draaien. Eerder raakte bekend dat Universal de rechten probeerde te kopen van Lord of the Rings, maar dat lukte niet. Over dit gedeelte kwam bijna niks boven water.

 

Het park opent inclusief Jurassic World, een gedeelte rond het vervolg van de trilogie van Jurassic Park. Er opent hierbij een grote attractie rond de filmserie. “Er werden bezoekers gevraagd wat ze zouden verwachten van een Jurassic Park-attractie”, werd verteld.

 

Harry Potter heeft in Island of Adventures, één van de parken van het resort, zijn eigen gedeelte: The Wizarding World of Harry Potter – Hogsmeade. Diagon Alley is ook een themagebied van Harry Potter dat te vinden is in Universal Studios Florida. ‘Project 314’ zou Ministry of Magic openen, een themagebied rond de prequel Fantastic Beasts and Where to Find Them.

 

Het resort vermoedt dat het park zou openen in 2024.