Steinwasen-Park voegt Virtual Reality toe op achtbaan Gletscherblitz

Gletscherblitz in Steinwasen-Park te Duistland mag zich sinds dit jaar ook een Virtual Reality‑achtbaan noemen. Het lijkt erop dat we nog niet snel het VR-gegeven zullen zien verdwijnen in de pretparkwereld, want behalve deze achtbaan kregen ook heel wat andere Europese achtbanen op deze manier een nieuwe, extra beleving.

 

De familieachtbaan Gletscherblitz in Steinwasen-Park kreeg begin dit seizoen een nieuwe beleving, door de toevoeging van Virtual Reality. De powered coaster raast aan 45 km/h doorheen een sneeuwlandschap, waar je een Yeti kan ontdekken. Eens je de VR-bril opzet maak je een reis naar het middelpunt van de aarde. De film die afgespeeld wordt heet Terrastella Chapter One en werd ontwikkeld door het Duitse bedrijf VR Coaster, dat samen met Mack Media de technologie ontwikkelde.

Wie zes jaar is kan voor het eerst de nieuwe beleving ervaren. Eens de bril opgezet is, ervaar je een virtuele wereld die perfect afgestemd is op de rit van de achtbaan en elke beweging van je hoofd volgt.

 

Bron en foto: Steinwasen-Park