Bouwer in de kijker: Analog

In dit artikel bespreken we de minder gekende bouwer Analog. Deze bouwer is gevestigd in de Oekraïne en leverde voornamelijk attracties in eigen land maar ook in de omringende landen. Deze bouwer maakt onder andere reuzenraden, achtbanen, zweefmolens en tal van andere attractietypes.

 

Analog, ook wel SARMAT Ltd. Scientific genoemd op de website van het bedrijf, is gelegen in Oekraïne. Het bedrijf werd opgericht in 1989, net voor uiteenvallen van Sovjet Unie. Analog werd opgericht om attracties te bouwen naar het voorbeeld van buitenlandse fabrikanten, oftewel analoog aan, vandaar ook de naam.

Aan het machinepark van het bedrijf en de werknemers werden hoge eisen gesteld. Machines werden ingevoerd vanuit Zwitserland, Japan en andere landen.

Het bedrijf is ondertussen in private handen gekomen, door de hulp van de Russische en Bulgaarse overheid.

 

Attracties:

 

Reuzenraden

Het bedrijf bouwt twee soorten reuzenraden. Het eerste exemplaar is eentje van 30 meter hoog, het tweede 44 meter hoog. Men heeft hierbij de optie van open of gesloten cabines.

 

 

 

Magnetic-XXL” 3in1

De Magnetic XXL is een torenattractie, die drie attractietypes combineert. Allereerst heb je een zweefmolen, die op een hoogte van 50 meter zweeft. Daaronder bevindt zich een platform met stoeltjes dat gebruikt wordt als observatietoren. Deze gaat tot een hoogte van ongeveer 30 meter. Het observatiegedeelte bovenaan wordt vaak ook gebruikt als vrijevaltoren.

 

 

Vista

De Vista is een luxueuze uitvoering van de uitkijktoren. Bij deze toren neem je plaats in een grote bolvormige gondel, waarin relaxstoelen te vinden zijn. Van hieruit kan je van het uitzicht genieten. In het midden van de gondel kan je aan de bar een lekker drankje drinken.

 

 

Hoverla

Het bedrijf bouwt als laatste ook een type achtbaan, genaamd naar de Hoverla, een hoge berg in  Oekraïne. Het is een eerder bescheiden achtbaan waarin een looping verwerkt zit.

 

 

 

 

 

Bron en foto’s: Analog