Obstacle Run met leeuwen neushoorns als aandachtige toeschouwers

Mud Masters en Koninklijke Burgers’ Zoo organiseren ‘obstacle run’ voor het hele gezin: met een langer en uitgebreider parcours dan de eerste editie!

 

 

Zondag 1 juli 2018 stormen enthousiaste kinderen en volwassenen over een ‘obstacle run’ van Mud Masters die gedeeltelijk door Koninklijke Burgers’ Zoo voert. Het parcours loopt vlak langs de Oost-Afrikaanse savanne en het leeuwenverblijf langs, zodat neushoorns, giraffen en leeuwen de sportievelingen met belangstelling gadeslaan. Op zondag 25 juni 2017 organiseerde het Arnhemse dierenpark samen met Mud Masters de eerste ‘obstacle run’ in een dierenpark. Vanwege het grote succes wordt het evenement in 2018 herhaald, alleen nu met een langer en uitgebreider parcours. Vorig jaar bedroeg de afstand drie kilometer, nu is dat vier kilometer. Bovendien moesten deelnemers vorig jaar 15 creatieve hindernissen trotseren, terwijl dat er dit jaar minimaal 18 zijn. Meer informatie en tickets zijn te verkrijgen op www.burgerszoo.nl/mudmasters.

 

Een bijzondere ‘obstacle run’ geschikt voor jonge gezinnen

Op diverse spraakmakende locaties in binnen- en buitenland vinden Mud Masters ‘obstacle runs’ plaats, maar een dierenpark is toch wel een vreemde eend in de bijt. Het startpunt en de finish bevinden zich beide in Burgers’ Zoo, maar het parcours voert daarnaast grotendeels door het aangrenzende bos aan de overzijde van de Cattepoelseweg. Vanaf de laatste serie hindernissen tot en met de eindstreep loopt het parcours vlak langs de savannevlakte van Burgers’ Safari, waar onder andere neushoorns, giraffen, zebra’s en antilopen leven, en langs de leeuwen. Bij de meeste ‘obstacle runs’ is de uitdaging wie als snelste over de finish komt, maar deze ‘obstacle run’ is juist bedoeld voor jong en oud. Meedoen en beleven is veel belangrijker dan als snelste te eindigen. Vaders en zonen, moeders en dochters, of complete gezinnen kunnen samen het avontuur aangaan en na afloop lekker genieten van een dagje dierenpark.

 

Praktische details

Mud Masters maakt sinds 2012 de uitdagende mariniersstormbaan toegankelijk voor een groot publiek. Jaarlijks doen 60.000 deelnemers in Nederland en Duitsland mee aan Mud Masters. Op http://www.burgerszoo.nl/mudmasters kunnen mensen zich inschrijven voor deze bijzondere Mud Masters Family Burgers’ Zoo. Voor of na deze speciale ‘obstacle run’ kunnen deelnemers met hun kaartje Burgers’ Zoo in en bovendien is er catering aanwezig.