Gebombardeerd Oekraïens pretpark wil beschadigde attracties herstellen

In april 2022 werd Gorky Park, gelegen nabij de Oekraïense hoofdstad Kiev, het doelwit van verschillende bombardementen. Daarbij raakten grote delen van de parkinfrastructuur, verscheidene attracties en de grootste achtbaan beschadigd. Recente foto’s uit het park tonen de stand van zaken. Daarnaast is het park ook optimistisch om de attracties te herstellen in de nabije toekomst.

 

Vorige maand dook beeldmateriaal op van Russische bombardementen op het kleinschalige Oekraïense pretpark Gorky Park, gelegen nabij de Oekraïense hoofdstaf Kiev. Uit foto’s van Gorky Park is nu duidelijk hoeveel schade de Russische bommen hebben aangericht. De grootste attractie van het park is een 22 meter hoge Elevated Seating Coaster van de Duitse fabrikant Zierer. De baan is 530 m lang en bereikt een topsnelheid van 65 km/u. In onderstaande foto’s is de schade aan de achtbaan duidelijk te zien.

Het voornaamste dat te zien is, is dat de scherven van granaten en raketten op verschillende plekken structurele schade aangericht hebben. In een deel van de groene supports zijn tientallen perforaties in de stalen kolommen te zien, veroorzaakt door de bommen. Ook de gele baandelen zelf werden niet gespaard. Zo zijn er op de foto’s duidelijke gaten te zien in zowel de stalen rails als de verbindingen tussen de rails. Volgens lokale media heeft het park reeds contact opgenomen met de fabrikant van de achtbaan, Zierer, om de achtbaan volledig te repareren en terug in een operationele staat te krijgen.

Daarnaast zijn ook verscheidene andere attracties, sommige delen van de parkinfrastructuur en verschillende bomen vernield. Zo werd ook de nieuwste attractie van het park, een Aerobat attractie van de firma Technical Park, getroffen. Verschillende gondels van de attractie gaan volledig vervangen moeten worden. Daarnaast doorboorden granaatscherven ook de aandrijving van de attractie en vielen er een bom op de operatorhokje, waarna er brand uitbrak. Deze attractie zal hoogstwaarschijnlijk grotendeels vervangen moeten worden.

Ondanks al deze tegenslagen blijft het park niet bij de pakken zitten en zijn ze er van overtuigd “dat bezoekers kort na de overwinning weer welkom zijn in Gorky Park”. Desondanks hun optimisme is er momenteel nog geen zicht wanneer er een einde komt aan de oorlog in Oekraïne.

 

 

Bron: Gorky Park, redpost.com.au, rcdb.com
Foto’s: Gorky Park