ARTIS presenteert expositie ‘De staat van natuur’

Sinds kort biedt ARTIS een podium aan fotograaf Claudius Schulze met zijn tentoonstelling ‘De staat van natuur’ in het Aquarium van ARTIS. ARTIS en Schulze slaan de handen ineen om het gesprek op gang te brengen over hoe de mens natuur ervaart en behandelt. De Duitse fotograaf Claudius Schulze ging op reis door Europa  om landschappen te fotograferen. Op iedere foto is de menselijke invloed op het landschap te zien, bijvoorbeeld door een opduikende kabelbaan of een geasfalteerde duin. Met de tentoonstelling stelt ARTIS de bezoekers vragen over de invloed van de mens op de natuur.

 

Moderne natuurfotografie

Dijken, dammen en lawinehekken: zelfs in de meest afgelegen wildernissen probeert de mens de krachten van de natuur te beheersen. Waar men het liefst de ongerepte natuur fotografeert, doet Schulze bewust het tegenovergestelde. Hij fotografeert juist het landschap met de menselijke invloeden daarin. Schulze laat op een toegankelijke en esthetische manier zien dat de wereld veranderd is, en bevraagt het publiek: is de mens nu onderdeel van de natuur? En hebben we nog wel wilde natuur?

Bezoek

De expositie bevindt zich in de tentoonstellingszaal in het ARTIS-Aquarium, en blijft daar tot het voorjaar van 2019. Het Aquarium is tijdens openingstijden van ARTIS te bezoeken met een ARTIS-toegangskaart. Kijk voor meer informatie over tijden en prijzen op https://www.artis.nl/plan-je-bezoek.

Schulzes boek ‘The State of Nature’ is vanaf donderdag 1 februari te koop in de ARTIS-winkel.