SEA LIFE vangt eerste zeehond met zware eczeem op

Gisterenavond ging dierenverzorger Bas van SEA LIFE Blankenberge in op een oproep voor een zeehond die bloedde uit zijn neus. Ter plaatse, in Middelkerke, bleek dat de zeehonden pup er erger aan toe was dan verwacht.

 

Het gaat om een vrouwelijke, gewone zeehond van 21 kilogram. Ze heeft eczeem op 50% van haar lichaam. De huid is er zo slecht aan toe, dat het bloed door haar huid druppelt . De pup werd eerder al opgevangen in Nederland, dat is te merken aan de tag die zij draagt.

 

 “Het is de eerste pup in de geschiedenis van ons zeehondenopvangcentrum met zo’n hevige vorm van eczeem. Vandaag komt de dierenarts langs, maar we zijn er nu al van overtuigd dat ze volledig zal kunnen herstellen.”, vertelt Manu Potin, hoofd dierenverzorging SEA LIFE Blankenberge.

De pup vervoegt zich bij de vijf pups die op dit moment nog in het zeehondenopvangcentrum verblijven. Ze blijft weliswaar nog op quarantaine tot ze helemaal genezen is.