Schwaben Park kondigt wederom een nieuwe attractie aan

Het lijkt wel of Schwaben Park niet meer van ophouden weet. Vorig jaar opende het park al heel wat nieuwigheden, maar ook dit jaar komen er meerdere nieuwe attracties naar het park. Zo kondigde men al aan een nieuwe interactief autoritje te openen. Daar komt nog een oldtimer autoritje bij.

 

Het Duitse pretpark Schwaben park investeert de laatste jaren sterk in het park. Zo kwamen er vorig jaar al meerdere nieuwe attracties naar het park, zoals een schommelschip, een fluo-minigolf en kwamen er heel wat nieuwe blokhutten bij.

Dit jaar is een van de nieuwigheden een oldtimer-rondritje dat de naam Oldtimer-Bahn zal dragen. Al moeten we hier wel bij vermelden dat de attractie op zich niet volledig nieuw is. Deze is namelijk al dertig jaar oud en werd overgekocht van het Duitse park Freizeit-Land Geiselwind, waar ze enkele jaren stond, maar nooit in gebruik werd genomen. Voor die tijd stond deze attractie nog in het ondertussen gesloten park Panorama-Park.

Deze Oldtimer-Bahn werd gebouwd door Mack Rides en wordt momenteel volledig gerenoveerd. Zo werd de carrosserie van de wagentjes volledig vernieuwd. De wagentjes hebben het uitzicht van een Model T Ford uit de jaren 1920.

Dit jaar kondigde het park verder aan haar Log Flume volledig te vernieuwen en werd de kartingbaan vervangen door het interactieve autoritje Anno 1950. Verder gaat het park een unieke attractie openen, deze krijgt de naam Wilde Hilde. Wilde Hilde is een unieke achtbaan van 25 meter hoog die nog nooit eerder gezien is in de wereld.

 

Bronnen: Schwaben Park, Parkerlebnis

Foto’s: Schwaben Park