Recordaantal bezoekers voor Europa-Park in 2017

Het Duitse pretparkresort Europa-Park klokte in 2017 opnieuw op een recordaantal bezoekers. Maar liefst 5,6 miljoen mensen bezochten het park in 2017. De nieuwe attractie Voletarium was een van de belangrijkste redenen voor dit record.

 

Europa-Park verwelkomde afgelopen seizoen een goede 100.000 bezoekers meer dan in 2016. Hiermee vestigde het park met 5,6 miljoen bezoekers een nieuw record. Een van de belangrijkste redenen voor het nieuwe record is de opening van het Flying Theater Voletarium waarin de bezoekers een vlucht maken over de mooiste plekjes in Europa.

Roland Mack vertelde over het record dat Europa-Park steeds een trendsetter geweest is en wil blijven. Dit mede door de bouw van het waterpark Rulantica dat opent in 2019. Het resort is nu al 145 hectare groot en heeft naast het pretpark onder andere ook nog zes hotels en een multi-purpose centre.

Het resort opende in 1975 en mocht doorheen de jaren al 110 miljoen bezoekers ontvangen, wat Europa-Park de tweede meest bezochte bestemming van Europa maakt na Disneyland Parijs. Verder ontving men al viermaal na elkaar de Golden Ticket Award voor beste park ter wereld.

 

Bron: Parkerlebnis

Foto: Europa-Park