Dreamworld gaat Flying Theater openen

Het Australische pretpark Dreamworld kondigde onlangs aan een Flying Theater te gaan openen. De nieuwe attractie zal gebouwd worden in het gebouw waar voorheen de IMAX cinema terug te vinden was.

 

Dreamworld, een pretpark in Australië, gaat het eerste Flying Theater bouwen van de Zuidelijke hemisfeer. Het wordt een zogenaamde I-Ride, geproduceerd door het Taiwanese bedrijf Brogent. Bij een Flying Theater neem je plek op stoeltjes die aan een bewegende constructie zitten. Deze gaan omhoog alsof je zweeft boven een bepaald landschap. Tijdens de rit bewegen de stoeltjes mee met de film. Deze film wordt geprojecteerd op een bolvormig scherm.

Bij de film van dit pretpark ga je een vlucht maken over het Australische landschap. Een naam werd nog niet bekendgemaakt, maar de opening is voorzien voor 2018.

Het bedrijf Brogent leverde al gelijkaardige attracties aan Europa-Park met Voletarium, This Is Holland in Amsterdam en ook voor het Spaanse Ferrari Land mochten ze een dergelijke attractie bouwen.

 

Bron en foto: Dreamworld