Zo goed als zeker: Plopsa mag zwembad bouwen in Landen

Goed nieuws voor de Plopsa Group en de Plopsa fans. Plopsa zal zo goed als zeker een PlopsAqua waterpark mogen bouwen in Landen. Dat heeft de gemeente Landen bekend gemaakt. Onlangs nog werd bekend gemaakt dat ook Mechelen een zwembad van de Plopsa Group in haar gemeente wilt hebben.

 

De kerstcadeautjes voor Plopsa blijven maar komen. Nadat onlangs het goede nieuws bekend gemaakt werd dat de stad Mechelen een PlopsAqua zwembad wil laten bouwen nabij het wetenschappelijke center Technopolis, heeft nu ook Landen gekozen om een PlopsAqua zwembad te bouwen in haar gemeente.

De Plopsa Group haalde het in een openbare aanbesteding van de tegenkandidate Sportoase. Hiermee haalde Plopsa eindelijk zijn slag binnen,  eerder dit jaar verloor Plopsa nog de strijd tegen Sportoase om een zwemparadijs te mogen bouwen in het Antwerpse district Deurne.

Voor het zwembad nu definitief gebouwd mag worden zal eerst de Waalse regering nog haar toestemming moeten geven. De toestemming van de Wallonië is nodig omdat het zwembad gebouwd zal worden op het grondgebied van het Luikse Hannuit, dat vlak naast het Vlaams-Brabantse Landen ligt. Beide gemeentes hebben voor het project de handen in elkaar geslagen.

Als deze goedkeuring er komt, kan de bouw van start gaan. Men hoopt al in 2018 te kunnen starten met de werken zodat de opening in 2020 kan plaatsvinden. De totale kost wordt geschat op 22,5 miljoen euro die betaald zal worden door onder andere de twee gemeentes en de Plopsa Group zelf.

Dit zwembad zal duurder en groter worden dan het PlopsAqua zwembad in De Panne. Het eerste zwembad van de Plopsa Group koste 16 miljoen euro. Het zwembad in Mechelen zal nog groter en duurder worden dan deze in Landen-Hannuit en zal een kost krijgen van ongeveer 40 miljoen euro. Mogelijk zal PlopsAqua Mechelen het grootste waterpark van België worden.

 

 

Bronnen: Plopsa Fans, Radio 2, Gemeente Landen