Plopsaqua Landen-Hannuit officieel geopend in bijzijn van minister presidenten Jambon en Di Rupo

In samenwerking met de Waalse stad Hannuit en Vlaamse stad Landen werd gisterenPlopsaqua Landen-Hannuit, een investering van €25 miljoen, officieel geopend. Gezien de ligging van het gloednieuwe waterpark, pal op de taalgrens, vond dit feestelijke gebeuren plaats in het bijzijn van Vlaams minister president Jan Jambon, Waals minister president Elio Di Rupo, burgemeester van Landen Gino Debroux, burgemeester van Hannuit Emmanuel Douette en Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof.

 

 

 “Sinds december mochten we al open met het stedelijke gedeelte om op die manier inwoners, scholen en sportievelingen de kans te geven om hun wekelijkse baantjes te komen trekken, maar we zijn verheugd dat we vandaag eindelijk ook het recreatieve gedeelte volledig mogen openen en dit in het bijzijn van zowel de burgemeesters van Landen als Hannuit, ik wil hen dan ook uitgebreid bedanken voor deze constructieve samenwerking. Bovendien ben ik trots dat we dit project op de taalgrens konden realiseren en ben ik vereerd dat op de opening vandaag zowel Vlaams minister president Jan Jambon als Waals minister president Elio Di Rupo aanwezig waren.”, aldus Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof.

Naast het stedelijke gedeelte met een 25 meterbad met acht banen en een instructiebad met vier banen, die aan het grote aantal scholen en groepen moeten beantwoorden, is er een reusachtig recreatief gedeelte met drie spectaculaire glijbanen waaronder de 19 meter hoge Sky Drop, een golfslagbad, Wild River, indoor en outdoor playhouse, peuterbad, bubbelbaden, buitenzwembad, ligweide en sauna. De zones zijn volledig rond de leefwereld van Maya de Bij en Bumba ingericht. “We verwachten in Plopsaqua Landen-Hannuit zo’n 400.000 bezoekers per jaar.”, besluit Van den Kerkhof.

Bovendien is er gewerkt met scenografische verlichting die per setting aangepast wordt. Op die manier worden bezoekers in verschillende thema’s en leefwerelden ondergedompeld en is de beleving compleet anders dan in een klassiek subtropisch zwemparadijs.

Samenwerking met de steden Hannuit en Landen

Ook de steden Hannuit en Landen dragen bij tot het nieuwe zwemcomplex. Hierdoor genieten de inwoners van een speciale en democratische toegangsprijs. Plopsaqua Landen-Hannuit bleek voor hen de beste optie bij de zoektocht naar een nieuw stedelijk zwembad. Het gaat om een investering van 25 miljoen euro.

 

Overige maatregelen

“Uiteraard blijft veiligheid onze grootste prioriteit. Daarom wordt momenteel gewerkt met een strikte maximumcapaciteit en zijn bezoekers verplicht om op voorhand hun bezoek op datum en per shift te reserveren. We werken hiervoor voorlopig met vier shiften waarbij we telkens 475 bezoekers toelaten.”, aldus Van den Kerkhof. Naast het verplicht online reserveren en de strikte maximumcapaciteit, geldt een mondmaskerverplichting van op de parking tot aan de kleedkamers, is er extra communicatie en signalisatie voorzien zodat men per bubbel op voldoende afstand van anderen kan aanschuiven. Bezoekers worden ook gevraagd om regelmatig de handen grondig te ontsmetten aan de hand van de voorziene desinfectiestations.

 

Ter voorbereiding op een veilig dagje Plopsa, communiceert het park alle informatie via www.plopsaqualandenhannuit.be, waar het ook mogelijk is om online tickets op datum te reserveren.