Djurs Sommerland maakt meer details bekend over nieuwe achtbaan

Het Deense Djurs Sommerland teasde onlangs de fans met de aankondiging van twee nieuwe attracties, een familieachtbaan en een familiale attractie. Ondertussen werden de namen en de bouwers bekend gemaakt voor de twee nieuwigheden.

 

Jungle Rally

De nieuwe achtbaan voor 2018 wordt er eentje van de Duitse fabrikant Zierer. Het model wordt een Force-Zero. Het park maakte bekend dat deze de naam Jungle Rally zal krijgen. Het thema van de achtbaan wordt dus een ritje door de jungle, wie in het treintje stapt, zal plaatsnemen in een klassieke Mini Cooper.

De achtbaan zal geschikt zijn voor de volledige familie. De rollercoaster krijgt een lengte van 70 meter en wordt 4 meter hoog. Tijdens het parcours zal er een snelheid van 24 km/u behaald worden. Bezoekers zullen meerdere ritjes aangeboden krijgen.

 

Safaribussen

Safaribussen wordt een familie attractie, waarbij men plaats neemt in een bus, die omhoog en omlaag gaat. Dit wordt een zogenaamde ‘Crazy Bus’ van de Italiaanse fabrikant Zamperla.

 

De nieuwe attracties passen in een nieuw Aziatisch themagebied dat draait rond de gloednieuwe achtbaan DrageKongen die begin dit jaar opende als grootste familie inverted coaster van Europa. DrageKongen werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides en behaald een snelheid van 85 km/u.

 

 

Bron en foto: Djurs Sommerland