Iconische achtbaan beland bij oud ijzer handelaar

Enkele weken begon de afbraak van de iconische Dragon Challenge achtbaan bij Universal Studios Orlando. De dubbele achtbaan, die ooit begon als Dueling Coaster, draaide de laatste jaren al afzonderlijk, maar sloot dit jaar de deuren voorgoed.

 

Bij Universal Studios Orlando ging de iconische achtbaan Dragon Challenge tegen de vlakte. De afbraak begon enkele weken geleden en fans die zagen hoe de baanddelen eerst zorgvuldig werden ontmanteld bleven hoop hebben dat deze achtbaan nog verkocht zou worden. Jammer genoeg doken later foto’s op, waarop te zien was hoe de achtbaan in kleine stukken geknipt werd. Dit was dus het definitieve einde van een icoon. Ondertussen ligt de achtbaan op een terrein van een oud ijzerhandelaar.

 

 

Dragon Challenge opende in 1999 onder de naam Dueling Dragons en was een waar icoon bij Universal Studios Orlando. Bezoekers moesten langs twee vechtende draken passeren om een ritje te kunnen maken op de achtbanen. Dragon Challenge werd gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard en was de enige Duellerende Inverted Coaster in de wereld. Beide achtbaantracks waren 975,4 meter lang en hadden elk 5 inversies. De achtbanen waren zo ontworpen dat de treinen tijdens de rit met elkaar in duel gaan en elkaar verschillende keren rakelings passeren.

De linkertrack had de naam “Chinese Fireball” (voorheen Fire Dragon) en de rechtertrack had de naam Hungarian Horntail (voorheen Ice Dragon). Chinese Fireball had een hoogte van 38,1 meter en behaalde een maximale snelheid van 96,6 km/u. Hoewel Hungarian Horntail even goed een hoogte bereikte van 38,1 meter, behaalde deze baan maar een maximale snelheid van 88,5 km/u. Een ritje op beide achtbanen duurde 2 minuten en 25 seconden.

 

 

Bron RCDB

Foto’s: CoasterRadio