Tabalugas Abenteuer sluit in Holiday Park

Wie de attractie Tabalugas Abenteuer graag nog een keertje deed is er aan voor de moeite. De boottocht die je liet kennis maken met de wereld van Tabalugas sloot immers zijn deuren op 1 november 2017.

 

De in 1974 geopende boottocht, gebouwd door Mack, zal na 43 jaar niet meer uitvaren. De attractie die oorspronkelijk opende als Kanalfahrt Anno Tobak zal plaats maken voor iets nieuws. Vermoedelijk zal dit het aquapark worden dat Holiday Park wil openen, maar wanneer dit zal zijn en of het ook op de locatie van het boottochtje komt is nog niet meegedeeld.

In Anno Tobak vaarde je doorheen middeleeuwse taferelen. Bij de overname door Plopsa kwam daar verandering in. De boottocht werd toen omgebouwd naar een Tabaluga thema. Tabaluga is een groen draakje dat tal van avonturen beleefd in Groenland. De verwijdering van de attractie wil niet zeggen dat het draakje niet meer te zien zal zijn in het park.

In het nieuwe indoorgedeelte dat volgend seizoen zal opengaan, komt een nieuwe achtbaan die volledig in het teken van Tabaluga zal staan.

 

Bron : Parkerlebnis