Dit was het laatste rondje voor Eurosat in Europa-Park

Onlangs kondigde het Duitse park Europa-Park aan dat de indoor achtbaan Eurosat een grote renovatie zou ondergaan. De achtbaan wordt volledig vernieuwd en zal volgend jaar heropenen, maar praktisch onherkenbaar zijn. Hiervoor zal de volledige baan afgebroken worden en konden fans tijdens de laatste dag van het seizoen afscheid nemen van de oude Eurosat.

 

Op 5 november sloot de “oude” Eurosat de deuren in Europa-Park.  Tijdens de winterperiode zal de volledige track vervangen worden alsook de treintjes. Verder zullen er twee instapstations komen, eentje voor een normale rit en eentje voor een rit met Virtual Reality. Op deze manier wil men een volledig nieuwe beleving toevoegen. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren zal de grote bol gedemonteerd worden.

 

 

Sinds de opening van de achtbaan maakten al meer dan 80 miljoen mensen een ritje in de kenmerkende bal. Het afscheid was dan ook vrij emotioneel, ook voor parkdirecteur Thomas Mack, die samen met Michael Mack en heel wat fans het laatste ritje meemaakten.

Een dag later begon de afbraak van de achtbaan, zodat ze weer kan heropenen in de zomer van 2018. De achtbaan zal nagenoeg onherkenbaar zijn, er komt een compleet Frans thema, compleet met Moulin Rouge.

 

Bron en foto: Europa-Park