Darien Lake gaat Eurofighter achtbaan openen

Het Amerikaanse pretpark Darien Lake diende onlangs de plannen in voor de bouw van een nieuwe achtbaan bij de gemeentelijke diensten. De achtbaan zou moeten openen in de zomer van 2018 en geleverd worden door de Duitse fabrikant Gerstlauer.

 

Darien Lake, een Amerikaans pretpark dat vorig jaar overgenomen werd door EPR Properties van CNL Lifestyle Properties (en voorheen nog in handen was van de Six Flags groep), wil volgende zomer een nieuwe achtbaan openen. Het gaat om een Eurofighter achtbaan, die geleverd zal worden door Gerstlauer.

 

De plannen voor deze achtbaan werden onlangs ingediend bij de gemeentelijke diensten, die een bouwvergunning moeten afleveren. Er kwam al een voorlopig positief antwoord van de raad die hierover beslist.

De locatie van de achtbaan zal ten koste gaan van een waterattractie. Het park sluit namelijk de Log Flume Thunder Rapids. Deze boomstamattractie opende in 1981 en werd gebouwd door Arrow Dynamics.

 

 

De nieuwe Eurofighter achtbaan kreeg de naam Tantrum,  in de plannen viel  de nodige informatie te vinden. Zo zal de achtbaan 30.5 meter hoog worden en 380 meter lang. De rit zal beginnen met een meer dan verticale drop van 95° en verlopen aan een topsnelheid van 84 km/u.

 

Bron: RCDB, Buffalonews

Foto: Darien Lake