Uitgelicht: Expedition GeForce – Holiday Park

In deze uitgelicht bekijken we een van de spectaculairste achtbanen van Europa. Deze Mega Coaster opende in 2001 ter ere van de 30ste verjaardag van Holiday Park.

 

Een ritje op deze kanjer begint met het beklimmen van de 57 meter lange lifthill, die je tot een hoogte van 52 meter brengt. Tijdens de first drop maak je een haakse bocht naar rechts en duik je met een hoek van 82° naar beneden. Een topsnelheid van 120 km/u wordt bereikt. Per uur kan deze achtbaan theoretisch gezien 1300 passagiers verwerken die plaats nemen in een van de twee treintjes die plaats bieden aan elk 28 personen. De rit verloopt aan hoge snelheid over meerdere hoge airtime heuvels en kleinere bunny hops, waardoor je behalve snelheid meermaals ejector airtime kan ervaren, de lengte van de achtbaan bedraagt 1200 meter.

De achtbaan werd ontworpen door Werner Stengel en gebouwd door de Zwitserse bouwer Intamin Amusement Rides. Expedition GeForce won in haar leven al meermaals awards voor beste achtbaan ter wereld en beste stalen achtbaan van Europa. Aan de bouw hing een kostenplaatje van tien miljoen euro.