Universal Studios Resort Orlando sluit Terminator 2 3D

In het Universal Studios Resort te Orlando zal voor aankomende vernieuwingen de attractie Terminator 2 3D de deuren sluiten. Deze attractie bevat een filmzaal met speciale effecten, maar ook live acteurs.

 

Universal Studios Orlando sluit Terminator 2 3D op 8 oktober 2017. Terminator was geen echte attractie, maar meer een 3D beleving met een 12 minuten durende film met licht- en bewegingseffecten. De film werd gemaakt door de originele regisseur James Cameron die de originele cast gebruikte als: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Robert Patrick en Edward Furlong.

Het kostte destijds 60 miljoen dollar om de attractie te bouwen, waarvan 24 miljoen enkel en alleen voor de film.

 

 

Deze attractie opende eerst in Universal Studios Orlando in April 1996. In 1999 kreeg ook Universal Studios Hollywood een exemplaar. Ook Universal Studios Japan kreeg een eigen versie in 2001. De attractie was dus een groot succes.

In het Hollywood park sloot de attractie al in 2012 en werd deze vervangen door Despicable Me: Minion Mayhem. Wat precies de Orlandoversie zal vervangen blijft nog even geheim. Het park liet enkel weten dat het een live action experience wordt van een populaire, spannende, Universal franchise.

 

Bron en foto: Universal Studios