Six Flags Fiesta Texas sluit grote waterattractie

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Fiesta Texas heeft Power Surge op pensioen gestuurd. Deze attractie opende in 1992 en sloot op 23 juli 2017. Welke attractie er in de plaats komt is momenteel nog niet bekend.

 

In het Amerikaanse park Six Flags Fiesta Texas nam men afscheid van de waterattractie Power Surge. Power Surge was een shoot-the-chutes-attractie gebouwd door Intamin. Je kunt deze vergelijken met Niagara in Bellewaerde, al werd deze gebouwd door Interlink.

 

 

Power Surge kon 12 personen meenemen per bootje, dat een helling van 15 meter hoog opgetakeld werd, om nadien een steile duik te maken in het water, met een grote splash tot gevolg. Op de drop maakte het bootje een double drop, wat wil zeggen dat er een heuveltje in verwerkt werd. Dit deed het bootje aan een snelheid van 58 km/h.

Fans zijn uiteraard nieuwsgierig naar de vervanger van deze attractie, mogelijk wordt dit de nieuwe RMC achtbaan die onlangs voorgesteld werd. Naar jaarlijkse gewoonte zullen de nieuwigheden voor de Six Flags-parken bekend gemaakt worden aan het einde van augustus, tijdens een grootse persconventie.

 

Bron en foto: Six Flags