Uitgelicht: Colossos – Heide Park

Colossos is een gigantische houten achtbaan in het Duitse Heide Park. Deze achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. Colossos is de hoogste houten achtbaan ter wereld en behield in de beginjaren ook de titel van steilste drop.

 

Colossos is een houten achtbaan van formaat. Deze achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides en is maar liefst 60 meter hoog. De first drop heeft een hellingsgraad van 61°, wat deze gigant in de beginjaren een record opleverde. Tijdens de rit wordt een snelheid behaald van 110 km/u.

De 1334 meter lange achtbaan kreeg in 2016 een nieuw thema, waarbij muziek hoort van IMAscore. Toch moest men de achtbaan noodgedwongen sluiten in de zomer van hetzelfde jaar vanwege technische problemen, die enorm veel werk opleverden.Momenteel is het onzeker wat de toekomst voor deze baan zal brengen en wanneer er een heropening komt.