Sfeerverslag: Särkänniemi 25 juni 2017

Na een nacht met vrij weinig slaap trokken we richting Tampere. Na een goed ontbijt in een snelwegrestaurant hielden we een korte tussenstop in Funpark waar een kleine coaster van SBF Visa Group stond. 5 euro is eigenlijk veel te veel voor zo’n coaster maar alles voor de counter.

 

Vanuit Funpark was het nog een half uurtje rijden tot de hoofdbestemming van de dag, Särkänniemi. We zagen vanop een grote afstand de uitkijktoren Näsinneula, die zich in het park bevindt. Nadat we vrij snel een parkeerplek hadden gevonden op de vrij lege parking, trokken we richting receptie in de uitkijktoren waar onze tickets klaarlagen.

 

Tornado lonkte al vrij snel naar ons. Er was geen wachtrij aanwezig, zodat we om te beginnen deze leuke SLC van Intamin enkele keren konden berijden. Wat een toppertje, veel beter dan de meeste Vekoma SLC’s.

 

Na één van de leukste coasters van het park was ineens de slechtste aan de beurt. Trombi, een flying coaster van Zamperla, is zowat het ergste wat je kan meemaken. Comfort ontbreekt en je wordt constant van de ene naar de andere kant gebeukt. Ook hier geen wachtrij, maar we laten een 2de ritje aan ons voorbijgaan.

 

Aan flat rides geen gebrek. Wie is er allemaal fan van een Troika? Wij, dus een ritje op deze klassieker mocht zeker niet ontbreken. Spijtig dat deze attractie al een tijdje weg is uit Bobbejaanland. Fun voor iedereen.

 

Dit jaar werd de nieuwe coaster, Hype, een Sky Rocket II model van Premier Rides, geopend. Een kopie hiervan staat in Holiday Park onder de naam Sky Scream. We wisten wat we konden verwachten en Hype ontgoochelt niet. Terwijl Jonathan X en High Voltage een bezoekje bracht, genoten Fred en ik van een ijsje.

 

Na het lekkere ijsje gingen we verder naar het kindergebied van het park Angry Birds land, waar de Zierer Tivoli Small Vauhtimato op ons wachtte. Iets verderop was het tijd voor de motorcoaster MotoGee. Ondanks de korte lancering was het een zéér leuke rit. De botsauto’s lagen ook vlakbij. Het was geen traditionele rit maar men moet hier echt een parcours volgen. Op het allerlaatste nippertje won ik de spannende race van Jonathan. Oh yeah.

 

De Half Pipe van Intamin lag helemaal aan de ingang van het park. Leuke maar korte rit, spijtig.

 

Na een vrij droog ritje op de Rapid River en een kletsnatje ritje op de boomstammetjes deden we nog wat bisnummertjes op Tornado, MotoGee, Hype en Trombi… oh nee juist, die laatste hebben we niet gedaan. We hadden geen zin om nog eens gemarteld te worden.

 

Nadien brachten we nog een bezoekje aan het Aquarium en de uitkijktoren.

 

Bedankt Särkänniemi voor de heel leuke dag.