Houten achtbaan Hurler in Kings Dominion wordt Twisted Timbers

In het Amerikaanse park Kings Dominion sloot de houten achtbaan Hurler in 2015. Nu 2 jaar later maakte het park bekend welke plannen het in petto heeft voor deze achtbaan. Rocky Mountain Construction zal deze omvormen tot Twisted Timbers.

 

Fans van het park Kings Dominion zagen al hoe er gewerkt werd aan de houten achtbaan Hurler, die in 2015 gesloten werd. Deze werken werden uitgevoerd door Rocky Mountain Construction, een bedrijf dat bekend werd vanwege de vele houten achtbanen die het omvormde tot hybride achtbanen met inversies in de Six Flags-groep.

 

Hurler:

 

Vandaag, op National Roller Coaster Day, mocht het park eindelijk vertellen wat er nu precies ging gebeuren met de achtbaan. Rocky Mountain Construction gaat deze omvormen tot een hybride achtbaan, die de naam Twisted Timbers zal dragen.

 

 

Twisted Timbers zal drie inversies krijgen, waaronder een Barrel Drop Roll. Dit betekent dat je tijdens de first drop van de achtbaan al doorheen een Barrel gaat. De baan zal meer dan 900 meter aan track krijgen en speciale RMC-treintjes. De snelheid van de baan zal 90 km/h bedragen. De hoogte zal 33 meter worden.

In het parcours zullen, behalve de drie inversies, 20 airtime-momentjes komen. De track zal bestaan uit de stalen iBox track, waar RMC bekend om staat. Twisted Timbers zal de dertiende achtbaan van het park zijn.

 

De bouw van deze achtbaan volgen we hier op de voet.

 

 

Bron en foto’s: Kings Dominion