Mirabilandia pakt uit met twee grote achtbanen voor 2018!

Niet 1, maar wel 2 nieuwe grote achtbanen in 2018, dat is waar Mirabilandia mee uitpakt. De eerste nieuwe achtbaan wordt er eentje met maar liefst 8 inversies, de andere achtbaan zal een topsnelheid van 105,6km/u behalen.

 

Voor alle duidelijkheid, het gaat hier niet om het Italiaanse Mirabilandia, maar wel over het nieuwe park in Brazilië. Het Braziliaanse Mirabilandia, gelegen in Paulista, vervangt het oude Braziliaanse Mirabilandia dat 13 kilometer verder in Olinda ligt. Het oude park was uit zijn locatie gegroeid en daarom besloten de eigenaars om het hele park te verplaatsen. De Braziliaanse Mirabilandia parken zijn opgericht door de vroegere eigenaars van het Italiaanse Mirabilandia park.

Bij de verhuis van het park horen alvast 2 nieuwe achtbanen. Al is nieuw misschien wel een groot woord. Hieronder meer uitleg bij de nieuwe investeringen.

 

8-Looper – Intamin Amusement Rides:

De eerste achtbaan is een Intamin 8-looper, afkomstig uit een ander Braziliaans pretpark Terra Encantada die daar zijn rondjes draaide onder de naam Monte Makaya. De achtbaan werd daar geopend op 16 januari 1998. Twaalf jaar later in 2010 sloot de achtbaan zijn deuren en bleef hij nog zes jaar lang, tot dit jaar, ongebruikt in het park staan. Terra Encantada sloot zijn deuren in 2010 als gevolg van een accident met de achtbaan Monte Aurora. Terra Encantada kwam dat accident nooit meer te boven en bleef voorgoed gesloten.

De achtbaan heeft (zoals de naam het zegt) 8 inversies en is de voorloper van de Intamin 10-looper die bij het grote publiek beter bekend is. De achtbaan heeft een snelheid van 80km/u en is 37 meter hoog. De achtbaan heeft een lengte van 800 meter en een ritje duurt 1 minuut en 45 seconden. De achtbaan reed oorspronkelijk met 2 treinen, maar 1 trein werd verwoest door een brand, nu blijft er slechts 1 trein over.

 

Giant Inverted Boomerang – Vekoma:

De tweede achtbaan is een Giant Inverted Boomerang van Vekoma. De achtbaan is afkomstig van Six Flags Over Georgia die er tussen 2001 en 2007 als ‘Déjà Vu’ haar rondjes draaide. De achtbaan werd daar afgebroken en in 2009 verhuist naar het oude Mirabilandia park. De achtbaan kreeg er de naam Sky Mountain, maar werd echter nooit opgebouwd en bleef in een opslagplaats liggen. Waarschijnlijk hadden de eigenaars toen al de plannen om hun park te verhuizen en wouden ze de achtbaan ineens op de juiste plaats opbouwen. Deze Giant Inverted Boomerang heeft een topsnelheid van 105,6km/u en is 58,4 meter hoog. De rit van 367 meter wordt zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd. De drie inversies worden dus ook zowel voorwaarts als daarna achterwaarts doorlopen waardoor de bezoekers 6 keer overkop gaan. De achtbaan kan je eigenlijk het best vergelijken met de Cobra (Walibi Belgium) en de Speed of Sound (Walibi Holland). Het verschil zit echter in de twee optakelstukken die nu loodrecht naar beneden gaan waardoor de trein een pak sneller door het parcours raast. Ook hangen de treinen nu onder de track in plaats van er boven zoals bij de Vampire (Walibi Belgium) en Condor (Walibi Holland).

 

Andere achtbanen:

Momenteel staan er in het oude Mirabilandia nog 2 andere achtbanen die nog steeds hun rondjes rijden. De eerste is Dragão, een Powered Coaster van Zamperla. De tweede is Super Tornado, een oude Vekoma 3de handje met 2 inversies. Een gelijkaardige achtbaan als de ondertussen verwijderde Wervelwind van Bobbejaanland die er tot 1999 rondjes draaide in het park. Het is nog niet duidelijk als deze achtbanen ook verhuisd zullen worden naar het nieuwe park.

 

Bron: rcdb