Opening grootste attractiepark van Azië uitgesteld naar 2018

De opening van het gloednieuwe pretpark Ankapark is andermaal uitgesteld. Ditmaal naar april 2018. Ankapark wordt het grootste pretpark van Turkije en het is gelegen nabij de hoofdstad Ankara. Er komen in het park maar liefst 17 achtbanen waardoor het park meteen het grootste achtbaanaanbod krijgt van heel Azië. Nog nooit eerder in de wereld opende een nieuw pretpark met zoveel achtbanen.

 

De opening van het grootste pretpark van Azië, Ankapark, is opnieuw uitgesteld. Normaal was het de bedoeling dat het pretpark in augustus van 2015 zou openen maar de aanhoudende onrust in het land en vertragingen bij de opbouw van het park zorgde ervoor dat de opening al meermaals werd uitgesteld. Nu heeft het park laten weten dat de zomer van 2017 niet meer gehaald zal worden en dat ze daarom kiezen om in april van 2018 te openen bij de start van het nieuwe toeristische seizoen.

Het gehele project zal gigantisch groot worden en heeft een oppervlakte van 1.200.000 vierkante meter. Hierin is een groot openluchtgedeelte, maar er komen ook veel overdekte zones. Ankapark zal werk bieden aan 1217 mensen en men verwacht minstens 10 miljoen bezoekers per jaar. Deze zullen afkomstig zijn uit Ankara zelf waar 5 miljoen mensen wonen en de vele toeristen die de regio elk jaar verwelkomt.

 

Een van de grootste attracties wordt een achtbaan van de Zwitserse attractiebouwer Intamin Amusement Rides waarbij de bezoekers aar liefst 10 keer overkop zullen gaan. Deze achtbaan is al klaar sinds 2014 en tijdens verschillende exclusieve openingen van het park konden een select aantal groepje mensen al een ritje maken op deze achtbaan.

 

De volledige bouw van Ankapark en het overzicht van alle achtbanen kan je hier bekijken.

 

 

Bron: rcdb