Gelanceerde achtbaan “Hype” geopend in Särkänniemi Amusement Park

De nieuwe achtbaan “Hype” is geopend in het Finse pretpark Särkänniemi Amusement Park. Ondertussen is ook de eerste onride van de achtbaan online gezet. Hype is een gelanceerde achtbaan van de Amerikaanse achtbaanbouwer Premier Rides.

 

De Amerikaanse achtbaanbouwer Premier Rides heeft de achtbaan ontworpen en begon in februari met de bouw van de spectaculaire attractie. Deze bouwwerkzaamheden begonnen amper een maand nadat de nieuwe attractie was aangekondigd. In maart werd het laatste trackdeel geplaatst en vanaf eind mei werd de achtbaan getest. Op 18 juni opende de achtbaan feestelijk voor het publiek en nu is ook de eerste onride van de attractie te bekijken.

 

Hype is 45,7 meter hoog en behaalt een snelheid van 99,8 km/u. Hierdoor is het de snelste en hoogste achtbaan van het pretpark en de 3de snelste en de 2de hoogste achtbaan van Finland. De snelheid van 99,8 km/u wordt bereikt door middel van 3 lanceringen, waarvan twee voorwaarts en een achterwaarts. In totaal is Hype 263 meter lang en de bezoekers gaan door 2 speciale elementen. Het gaat om een In-Line Twist, waarbij de bezoekers overkop gaan, en een Non Inverting Loop, waarbij de inzittenden net niet overkop gaan.

 

Fans kunnen via een 360 gradenfoto de complete constructie bekijken.

 

 

Bron: Särkänniemi Amusement Park