Houten achtbaan Happy Valley Chongqing compleet

In de Chinese provincie Chongqing wordt momenteel hard doorgewerkt aan een nieuw Happy Valley pretpark. Het testen van de attracties is volop aan de gang. Onlangs zagen we al de eerste testritten van de Wing Coaster, nu ontdekten we bouwfoto’s van de houten achtbaan.

 

Het nieuwe pretpark heeft verschillende attracties waaronder vier achtbanen. Een van de achtbanen is een spectaculaire Wing Coaster van de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. Momenteel wordt de achtbaan druk getest.

Naast de Wing Coaster zijn er dus drie andere achtbanen. Eentje daarvan wordt een houten achtbaan van de Amerikaanse achtbaanbouwer Great Coasters International. De houten achtbaan behaalt een snelheid van 91,1 km/u en heeft een hoogte van 35,1 meter. Het parcours heeft een lengte van 1201 meter. De rollercoaster is gebouwd op een berg om er op die manier nog indrukwekkender uit te zien.

 

Verder zal het park nog een Family Boomerang van Vekoma bezitten, de vierde achtbaan is weinig informatie over te vinden op dit ogenblik.

 

Bronnen en foto’s: RCDB, VHCoasters