Great Coasters International bouwt houten achtbaan op een berg

De Amerikaanse achtbaanbouwer Great Coasters International is druk bezig met de bouw van een grote nieuwe houten achtbaan in Happy Valley, een nieuw pretpark gelegen in de Chinese stadsprovincie Chongqing.

 

De website VH Coasters (Vertical Horizons), die zich specialiseert in het pretparknieuws uit Aziatische pretparken, heeft spectaculaire foto’s gedeeld van een nieuwe houten achtbaan gebouwd door de Amerikaanse achtbaanbouwer Great Coasters International.

Het meest tot de verbeelding sprekende is dat de achtbaan op de top van een berg is gebouwd en zo hoog boven het landschap uitsteekt en er nog indrukwekkender uitziet dan anders. De houten achtbaan komt 35,1 meter boven de berg uit. Tijdens de drop van 30,1 meter zal er een topsnelheid van 91,1 km/u behaald worden. In totaal wordt de achtbaan 1201 meter lang, daarnaast zal deze ook gebruik maken van twee Millennium Flyer treinen.

De houten achtbaan van Great Coasters International (GCI) wordt niet de enige spectaculaire achtbaan gebouwd door een internationale gerenommeerde bouwer. Op de bovenstaande bouwfoto’s is immers ook nog een andere spectaculaire achtbaan te zien. Het gaat om een gloednieuwe Wing Coaster die gebouwd werd door de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard (B&M). Verder komt er in Happy Valley Chongqing ook een Family Boomerang Coaster van de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma en een 4de achtbaan waar nog maar weinig informatie van bekend gemaakt is.

Foto’s: VHCoasters, Great Coasters International, Happy Valley